اگر تا به حال پلانک را نگه داشته اید، پس یک تمرین ایزومتریک نیز انجام داده اید.
به عبارت ساده، ورزش ایزومتریک هر نوع ورزشی است که بدن را در یک موقعیت نگه می دارد. ماهیچه ها منقبض می شوند اما با حفظ موقعیت، طول آنها تغییر نمی کند.
به عنوان مثال، وقتی پلانک را نگه میدارید، ماهیچههای کور یا مرکزی، پاها و قسمت بالایی بدن خود را منقبض میکنید تا در همان حالت باقی بمانند.
ورزش ایزومتریک (isometric) چیست؟
ورزش ایزومتریک تمرینی است که شامل انقباض ایستا عضله بدون هیچ گونه حرکت قابل مشاهده در زاویه مفصل است.
اصطلاح (ایزومتریک) ترکیبی از کلمات یونانی isos (برابر) و metria (اندازه گیری) است، به این معنی که در این تمرینات طول عضله و زاویه مفصل تغییر نمی کند، اگرچه قدرت انقباض ممکن است متفاوت باشد.
تاریخچه ورزش ایزومتریک :
در دهه 1950، دانشمندان آلمانی دکتر اریش آلبرت مولر و تئودور هتینگر مشاهده کردند که انقباضاتی که کمتر از حدود یک سوم حداکثر قدرت را شامل می شود، عضله را تمرین نمی دهد. اگر انقباض عضله از یک سوم آن بیشتر شود قدرت نیز افزایش می یابد.
در دهه 1960، پروفسور جیمز بیلی، ایزومتریک را با کلاسی متشکل از 104 دانشجوی کالج در دانشگاه کانکتیکات آزمایش کرد تا نتایج آزمونهای اندازهگیری افزایش قدرت، استقامت، هماهنگی و چابکی را مطالعه کند.
مقاله اصلی دستاوردهای قابل توجهی را پس از یک برنامه 4 هفته ای تمرینات ایزومتریک نشان داد. تمرینات ایزومتریک برای اولین بار در روزهای اولیه فرهنگ بدنی، که پیش درآمد بدنسازی بود، مورد توجه عموم مردم آمریکایی قرار گرفت. بسیاری از بدنسازان تمرینات ایزومتریک را در برنامه تمرینی خود گنجانده بودند.
فواید ایزوتونیک
.حفظ قدرت
.کاهش و کنترل فشارخون
.تسکین درد کمر،زانو و گردن
.ایجاد قدرت و استقامت عضلانی
.بازسازی نواحی آسیب دیده در بدن
.کمک به توانبخشی پس از جراحت یا جراحی
تمرینات اصلی ایزومتریک
دیوار نشستن ( wall sitting )
پلانک ( Plank )
پل ( Glute Bridge )
پلانک از بغل ( Side plank )